Menu

Shurup me lule shtogu

 • Detaje
 • Komento

Përbëresit

 • 5 litra ujë,
 • 5 kg sheqer,
 • 40-50 lule të pastra shtogu të posaçelura,
 • 5 qeska limontoz.

Udhëzime

 1. Uji me sheqer vlohet 10 minuta.
 2. Largohet nga zjarri,pastaj shtohen lulet,limontozi,limonët,përzihen me kujdes dhe ena mbulohet me kapak.
 3. Kohë pas kohe përzihet.
 4. Pas 48 orësh,kullohet në napë dhe me lëngun e shtogut mbushen shishet e përvëluara.
 5. Mbyllen mirë dhe vendosen në vend të ftohtë gjer në përdorim.
 6. Shurupi zbëthehet me ujë të ftohtë ose valë.Mund t’I shtohet edhe rum.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *