Menu

Pite e zbuluar

 • Detaje
 • Komento

Përbëresit

 • 1/2 kg. miell,
 • 1 tubë qepë të reja,
 • 1/2 kg. fletë të reja lule qumështi ose spinaq.
 • 1/2 kg. djath I njomë I payndyrshëm,
 • 4 vezë,
 • 100 gr margarinë ose vaj,
 • Kripë.

Udhëzime

 1. Gatuhet një brum I butë sikurse I pites,me miell,ujë dhe krip. Mbulohet që të pushojë pak.
 2. Qepët e grira fërgohen 2 min.në yndyrë.
 3. Shtohen fletët e pastruara dhe të lara mirë e të kulluara.
 4. Zbuten në zjarr së bashku me qepët në enë të mbuluar, gjersa të vyshken.
 5. Masa bluhet me blender së bashku me djathin e butë,kripë sipas shijes dhe tri të verdha vezësh.
 6. Brumi hapet me hollëse dhe shtrihet në tepsi të lyer me yndyrë.
 7. Kalohen skajet e tepsisë me brum.
 8. Masa e përgaditur nga gjelbrimet dhe djathi,derdhet dhe rrafshohet në tepsi mbi brum.
 9. Brumi pritet përreth tepsisë.
 10. Pjesët e prera tej tepsisë,priten në shirita dhe vendosen në formë kafazi mbi mbushje.
 11. Lyhen me vezë dhe tepsia futet në furrë të nxehtë me temp.200 gradë C për t’u pjekur pitja për 30 min.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *