Menu

Mish qengji në mënyrë të furrëtarit

 • Detaje
 • Komento

Përbëresit

 • 2-3 kg.mish qengji,
 • 1 kg.patate,
 • 2 dcl vaj,
 • Kripë,
 • Specall,
 • Piper.

Udhëzime

 1. Kyqet furra në 250 gradë C.
 2. Patatet e pastruara priten në rrathë ose në shirita të gjatë.
 3. Kriposen,u hidhet piper,specall, majdanoz,vaj dhe të gjitha komponentet përzihen mirë.
 4. Mishi pritet në copa racioni,fërkohet me kripë e piper dhe në se është i ri(gjer 7 mujsh) vendoset në mes të tavës,në të kundërtën zihet 30 min.pastaj vendoset në tavë.
 5. Hidhet 1 gotë supë ose ujë I nxehtë,ulet temp në 200 gradë C dhe futet në furrë të nxehtë për t’u pjekur.
 6. Kohë pas kohe mishi lyhet me lëngun dhe yndyrën të cilën e lëshon gjatë pjekjes,e në rast nevoje I shtohet supë.
 7. Mishi piqet rreth 11/2 orë.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *