Menu

Kungullor misri

 • Detaje
 • Komento

Përbëresit

 • 400 gr mazë,
 • Të hollat e mazës,
 • Të larat e mazës-gjithsej 1 litër,
 • 1 kg kungull i gërryer,
 • 200 gr miell misri.
 • Kripë,

Udhëzime

 1. Shkrihet maza.
 2. Largohet ena nga zjarri.
 3. Shtohen të larat, kungulli dhe kripa.
 4. Masa përzihet mirë,pastaj hidhet mielli gradualisht duke e përzier vazhdimisht.
 5. Masa e përgatitur derdhet në tepsi të lyer me yndyrë dhe futet në furrë të nxehtë me temperaturë 250 gradë C për t’u pjekur për afro 25 minuta.
 6. Ulet temperatura në 200 gradë C dhe vazhdon të piqet edhe 15 minuta.
 7. Shërbehet me qumësht të ftohtë,djathë etj.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *