Menu

Domate të mbushura me mazë

 • Detaje
 • Komento

Përbëresit

 • 6 domate të shëndosha të një madhësie,
 • 100 gr mazë ose ajkë e thartë,
 • 1/4 l verë e bardhë,
 • 100 gr djath I bardhë,
 • Disa fletë qepë të njoma,
 • Majdanoz,
 • 1 spec djegës I prerë shumë imët ose I grirë në blender,
 • kripë sipas shijes.

Udhëzime

 1. Domateve u pritet 1/3 e pjesës në formë kapaku.
 2. Pastrohen nga brendia,duke patur kujdes që mos të shpohen.
 3. Kriposen dhe përmbysen që të kullojë lëngu.
 4. Në ndërkohë përgaditet mbushja.
 5. Djathi troshitet dhe përzihet me mazë.
 6. Shtohen përbërësit e tjerë të prerë imët,përzihen mirë dhe mbushen domatet.
 7. Mbyllen me kapakun e prerë dhe shërbehen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *