Menu

Bakllasarëm – Samsa

 • Detaje
 • Komento

Përbëresit

 • ½ kg miell,
 • 250 ml ujë i vakët,
 • 2 lugë vaj, pak kripë,
 • 150 gr gjalpë,
 • 1 kg kos,
 • 5-6 thelpinjë hudhër.

Udhëzime

 1. Zinet një brum i butë sikurse i pitës me katmer.
 2. Pasi të ngjeshet mirë, qëndron një orë i mbuluar, e pastaj ndahet në dy pjesë.
 3. Çdo pjesë ndahet në 10 kuleç të cilët hapen në formë katmeri duke i lyer me yndyrë.
 4. Katmeri vendoset në tepsi me diametër 23-25 cm të lyer me yndyrë.
 5. Njëlloj veprohet me gjysmën tjetër të brumit i cili hapet në katmer, e pastaj vendoset sipër katmerit në tepsi.
 6. Lyhet me yndyrë dhe pritet në katrorë të vegjël.
 7. Piqet në furë me temp. 200C.
 8. Kosit I hidhet pak kripë dhe hudhrat e grimcuara ose të shtypura.
 9. Masa e kosit hidhet sipër pites posa të nxirret nga furra dhe tepsia prap futet në furrë të fikur që të qëndroj afro 10 minuta.
 10. Shërbehet e nxehtë me jogurt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *